Forum RadioPolska: Planeta FM - Forum RadioPolska

Skocz do zawartości

Logowanie Rejestracja

Opis działu

W tym dziale forum poruszamy tematy aktualnych zmian u nadawców radiowych i telewizyjnych. Są to uruchomienia, wyłączenia, zmiany parametrów obiektów nadawczych lub też zmiany dotyczące stacji radiowych. Dopuszczalne są także informacje z zagranicy – o ile mają one znaczący wpływ na sytuację w polskiej radiofonii. W tym dziale, w związku z jego rzeczowym charakterem, nie ma miejsca na dyskusje dotyczące programów stacji, planów czy pretensji co do sytuacji zaistniałych w eterze.
  • (87 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Planeta FM Dyskusja na temat bieżących wydarzeń w stacji.

• Member Options

#1041 Użytkownik nie jest zalogowany   soczek Ikona

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 292
  • GG:4814722

Napisano 27.02.2009, 22:40

To, co zrobili jest żałosne.

Armin van Buuren - minął rok, ale Guetta... Dopiero pół roku.

Teraz leci MagicMix z Paulem van Dykiem, ale w tym programie zawsze jest ktoś inny. Nie wiadomo co po 23:00, może jeszcze Armin poleci.

Dwie największe gwiazdy Planety, dwa najfajniejsze, najbardziej prestiżowe programy poszły się kochać. Moim zdaniem, to EuroZet powinno zrobić coś z osobami, które do tego dopuściły. Nie chcę tego mówić, ale to początek końca Planety. A wszystko szło tak ładnie... lepsza playlista (na WaWie przynajmniej), nowe programy, ehh...

Mają jeszcze Markusa Schulza, ale na Warszawie to od pewnego czasu nie leci, może wróci.

Poznań ma sety Above & Beyond, też gwiazdy, może pójdzie na całość, chociaż to już było w RMI FM.

Najlepsze jest to, że najnowszego singla "Unforgivable" nie grali (Warszawa), mimo, iż ten singiel wyszedł już w grudniu... Dzisiaj wyleciał z Total Chart na Śląsku, podobno dostał 0 głosów :lol: :lol: :lol:

David Guetta z swoim hitem "Everytime We Touch" ostatni raz na Total Chart na WaWie... W poprzedni piątek. W tym tygodniu został ograniczony.

Celowe zmiany, czy czysty przypadek?

Ja i tak żałuję, że tak się stało... :(

#1042 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_FM Ikona

• Postów 2065
  • GG:142895

Napisano 27.02.2009, 22:48

To wygląda jakby ktoś w papierach zapomniał, że kończy się licencja, a konkurencja nie śpi i wykorzystała to.
EDIT 23:00 jest ASOT

Użytkownik Lukas_FM edytował ten post 27.02.2009, 23:00

#1043 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid_jgora Ikona

• Postów 874

Napisano 28.02.2009, 00:15

Idiotycznie to wszystko wygląda. Tak jak mówił Soczek - zmiany w playliście w Warszawie na plus, stacja stawała się (moim zdaniem) coraz lepsza, a tu masz babo placek! Bardzo wielka szkoda, że stało się jak się stało, ale teraz to już musztarda po obiedzie. Obie audycje nie bardzo pasują mi do Eski, no ale zobaczymy jak to się wszystko zaprezentuje.

EuroZet ma jakiś nadzwyczajny dar niszczenia wszystkiego co dobre.

#1044 Użytkownik nie jest zalogowany   michael112 Ikona

• Postów 430

Napisano 28.02.2009, 09:10

No trudno. Może chociaż puszczą na całą sieć Schulza (obecnie Śląsk), Above & Beyond (obecnie Poznań) i Ajunabeats Worldwide (obecnie Poznań).
Ale dziwi mnie fakt, że Eska wygryzła im licencje. Przecież jak się kończy umowa ze stacją, to Armin / David powinien dawać priorytet na nową licencję dla stacji, która tą licencję miała dotychczas, a nie wystawiać ją na przetarg publiczny. Powinni sobie zdawać sprawę, że takie wyrwanie licencji powoduje zamieszanie w ramówce stacji i powoduje zmieszanie słuchaczy, którzy nie od razu zdadzą sobie sprawę z tego, gdzie jest ich audycja (przecież w Planecie nie powiedzą "Od dziś ASOT jest w Esce :P ")

Użytkownik michael112 edytował ten post 28.02.2009, 09:14

#1045 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_FM Ikona

• Postów 2065

Napisano 28.02.2009, 09:40

Tymczasem rozbawił mnie jingiel na Planecie o treści "Już 1 marca pierwsze urodziny Planety FM, w związku z tym mamy dla was wiele wypasionych nagród do wyjęcia". Twórcą jingli i zarządowi przypominam, że Radio Planeta FM istnieje od 1 lutego 2002 roku, więc miesiąc temu skończyło 7 lat. To się nazywa profesjonalizm Eurozetu. Wydaję mi się, że oni nie wiedzą co zrobić z Warszawa-Kraków i albo pojawi się tam w najbliższej przyszłości jakiś nowy twór, albo sprzedadzą komuś tą warszawską-krakowską Planetę, albo wniosek do KRRiT o zmianę charakteru zapisów koncesyjnych i samej koncesji z ponadregionalnej na lokalną i rozbicie tego na dwie lokalne koncesje i dwa różne lokalne radia Planeta Warszawa i Planeta Kraków. Tak moim skromnym zdaniem byłoby najlepiej.

#1046 Użytkownik nie jest zalogowany   fifak Ikona

• Postów 32

Napisano 28.02.2009, 10:53

Wyświetl postUżytkownik Lukas_FM dnia 28.02.2009, 9:40 napisał

Tymczasem rozbawił mnie jingiel na Planecie o treści "Już 1 marca pierwsze urodziny Planety FM, w związku z tym mamy dla was wiele wypasionych nagród do wyjęcia". Twórcą jingli i zarządowi przypominam, że Radio Planeta FM istnieje od 1 lutego 2002 roku, więc miesiąc temu skończyło 7 lat. To się nazywa profesjonalizm Eurozetu. Wydaję mi się, że oni nie wiedzą co zrobić z Warszawa-Kraków i albo pojawi się tam w najbliższej przyszłości jakiś nowy twór, albo sprzedadzą komuś tą warszawską-krakowską Planetę, albo wniosek do KRRiT o zmianę charakteru zapisów koncesyjnych i samej koncesji z ponadregionalnej na lokalną i rozbicie tego na dwie lokalne koncesje i dwa różne lokalne radia Planeta Warszawa i Planeta Kraków. Tak moim skromnym zdaniem byłoby najlepiej.

Lukas radze zapoznac sie z zapisami koncesyjnymi planety warszawa krakow
a nie pisac o czyms co juz mam miejsce jako Twoim planie

Krakow i warszawa to jedna koncesja wlasnie lokalna...
a pierwsze urodziny bo tyle owy brand funkcjonuje na czestotliwosciach w krakowie i warszawie

nie liczac epizodu planety z krakowem na 101,3 fm
ktora to adpoint skutecznie utopil nie robiac stacji nawet ciania promocji i reklamy w tym miescie
profesjonalizm eurozetu-tu sie zgodze watpliwy
skoro najlepsi z prezenterow prowadza jakies dziwne programy
oni zupelnie nie wykorzystuja potencjalu ludzkiego jaki maja

#1047 Użytkownik nie jest zalogowany   adamk Ikona

• Postów 372

Napisano 28.02.2009, 10:57

1 lutego 2002 to powstalo conajwyzej Radio Planeta.

#1048 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_FM Ikona

• Postów 2065

Napisano 28.02.2009, 11:37

Wyświetl postUżytkownik fifak dnia 28.02.2009, 10:53 napisał

Krakow i warszawa to jedna koncesja wlasnie lokalna...
a pierwsze urodziny bo tyle owy brand funkcjonuje na czestotliwosciach w krakowie i warszawie

To nie wiedziałem że zostało to w ostatnich tygodniach zmienione, portale medialne jakoś przeoczyły zmianę charakteru koncesji z ponadregionalnej na lokalną. Od października wszyscy na forum trąbili, że Kraków-Warszawa to jedna koncesja o charakterze ponadregionalnym.

#1049 Użytkownik nie jest zalogowany   soczek Ikona

• Postów 292

Napisano 28.02.2009, 12:15

Od poniedziałku rano do wygrania składanki Above & Beyond "Anjunadeep:01". Prawdopodobnie oznacza to, że zamiast Armina wejdzie właśnie Above & Beyond ;) Tą audycję ma Planeta Poznań, wcześniej miało RMI FM.

#1050 Użytkownik nie jest zalogowany   Majkell Ikona

• Postów 3520

Napisano 28.02.2009, 17:19

Wyświetl postUżytkownik Lukas_FM dnia 28.02.2009, 11:37 napisał

To nie wiedziałem że zostało to w ostatnich tygodniach zmienione, portale medialne jakoś przeoczyły zmianę charakteru koncesji z ponadregionalnej na lokalną. Od października wszyscy na forum trąbili, że Kraków-Warszawa to jedna koncesja o charakterze ponadregionalnym.

Nic nie było zmieniane. Po prostu każdy to nazywał jak chciał. Na dobrą sprawę jest to nietypowy twór, trudny do zdefiniowania.

Na pewno nie jest to typowa koncesja lokalna (obejmuje dwa odrębne rynki radiowe, więc mówienie, że radio nadające z Warszawy jest lokalną stacją krakowską - to drobne nadużycie). Koncesja lokalna charakteryzuje się poza tym zapisem o udziale tematyki lokalnej na antenie, a z tego co się orientuję, Jazz Radio tego typu programów nie nadawało - czyli w koncesji najwyraźniej nie było zapisów o lokalnym charakterze programu.

Formalnie nie jest to jednak również koncesja ponadregionalna, gdyż oficjalnie - z tego, co wiem - takiego statusu nie uzyskała (taki charakter koncesji również musi zostać w niej zapisany przez KRRiT). Tym niemniej jest takową w praktyce - stacja obejmuje zasięgiem dwa odrębne regiony kraju.

Ot, po prostu dziwny twór. Jak nie nazwiemy (ponadregionalna czy lokalna) - będzie to bliskie prawdy.

Tymczasem rozbawił mnie jingiel na Planecie o treści "Już 1 marca pierwsze urodziny Planety FM

Heh, no po prostu są to urodziny warszawsko-krakowskiej Planety - i tak należy ten jingiel rozumieć. Przecież nie pojawia się on w pozostałych stacjach sieci. Tak samo, jak w listopadzie ur. swoje urodziny obchodziła Planeta Konin (w rocznicę zmiany formatu programu - wtedy jeszcze Radia Flash).

Wyświetl postUżytkownik adamk dnia 28.02.2009, 10:57 napisał

1 lutego 2002 to powstalo conajwyzej Radio Planeta.

...zwane również - niemal od samego początku - Planetą FM, Planetą Katowice i Planetą 95,1 FM.

Sugerujesz, że marka Planeta FM pojawiła się po raz pierwszy w byłej Radiostacji? Poczytaj więc materiały prasowe (lub newsy w portalach) dotyczące stacji lokalnych Ad.pointu sprzed 2008 r. Wszystkie wymienione wyżej nazwy są tam używane zamiennie.

Przykład: Planeta 106,2 FM w Opolu. News chyba kradziony z RadioPolski, bo wybitnie kojarzy mi się ze stylem pisania Krzyśka.

Połączyłem dwa posty w jeden. Grzegorz

Użytkownik Grzegorz edytował ten post 28.02.2009, 18:29
Powód edycji: Połączenie postów

#1051 Użytkownik nie jest zalogowany   adamk Ikona

• Postów 372

Napisano 28.02.2009, 18:24

Wyświetl postUżytkownik Majkell dnia 28.02.2009, 17:25 napisał

Sugerujesz, że marka Planeta FM pojawiła się po raz pierwszy w byłej Radiostacji?

dokladnie, wlasnie to sugeruje.

#1052 Użytkownik nie jest zalogowany   Majkell Ikona

• Postów 3520

Napisano 28.02.2009, 18:36

Wyświetl postUżytkownik adamk dnia 28.02.2009, 18:24 napisał

dokladnie, wlasnie to sugeruje.

No to, jak pisałem, jesteś w błędzie. Podział na "Planetę FM" (obecnie) i "Radio Planeta" (dawno temu na Śląsku) to tylko PR-owa zagrywka Eurozetu wykorzystana przy rebrandingu Radiostacji. W praktyce obie te nazwy były już w (zamiennym) użyciu za czasów Ad.pointu.

Jak widać, owa PR-owa zagrywka się udała, gdyż słuchacze RDST (stwierdzam na Twoim przykładzie) uwierzyli, że Planeta FM to zupełnie nowa marka stworzona specjalnie dla ich stacji. Tyle tylko, że ta bajeczna teoria nie do końca pokrywa się z faktami. ;)

Co oczywiście nie zmienia faktu, iż nie mam nic przeciwko jinglowi "Pierwsze urodziny Planety FM", nadawanemu w Warszawie/Krakowie. Ewidentnie chodzi tu o Planetę "centralną" (wcześniej ponadregionalną), a ta - jakby nie patrzeć - dokładnie jeden rok sobie liczy.

Użytkownik Majkell edytował ten post 28.02.2009, 18:52

#1053 Użytkownik nie jest zalogowany   Ja0306 Ikona

• Postów 388
  • GG:3925258

Napisano 28.02.2009, 19:07

Ja ostatnio nie słuchałem Planety FM, ale jak Warszawska ma zniknąć to niech znika na zawsze z Warszawy, dolatujące PR Kielce na Południu, KR Podlasie na Wschodzie i PR I na Zachodzie jest pojedyńczo i razem lepsze dzięki audycjom i starej oraz niecodziennej muzyce. A 93,7 MHz niech oddadzą dla PR Kraków-Radio Miejskie albo Radia PiN, a właśnie przypomniałem se, Chili Zet na 93,7 FM w Krakowie by się przydało a 101,0 FM likwidacja w Krakowie z powodu PR Kraków z Tarnowa, jeśli to do tego zmierza to niech tak będzie. ESKA i RMF MAXXX Wystarczą. Planeta FM zniszczyła zbyt dużo Rozgłośni Lokalnych.

A jak sie utrzyma to coś to nie jestem raczej zadowolony, tego DISKO-DANCE(-POPU) jest za dużo.

#1054 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_FM Ikona

• Postów 2065

Napisano 28.02.2009, 19:24

Wyświetl postUżytkownik Ja0306 dnia 28.02.2009, 19:07 napisał

ESKA i RMF MAXXX Wystarczą. Planeta FM zniszczyła zbyt dużo Rozgłośni Lokalnych.

A jak sie utrzyma to coś to nie jestem raczej zadowolony, tego DISKO-DANCE(-POPU) jest za dużo.

Człowieku piłeś coś? Jeśli Planeta FM zniszczyła dużo rozgłośni lokalnych to od dzisiaj jestem Towarzysz Lukas. Podaj przykłady? To w takim razie Eska i Maxxx razem wzięte spadły z księżyca. :lol:

#1055 Użytkownik nie jest zalogowany   soczek Ikona

• Postów 292

Napisano 28.02.2009, 20:25

Czemu Planeta ma zniknąć? Gra lepiej niż Maxxx i Eska, bardziej klubowo.

#1056 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_FM Ikona

• Postów 2065

Napisano 28.02.2009, 20:49

Wyświetl postUżytkownik soczek dnia 28.02.2009, 20:25 napisał

Czemu Planeta ma zniknąć? Gra lepiej niż Maxxx i Eska, bardziej klubowo.

Dokładnie Soczek ma racje. Zazdrość fanów Eski i Maxxxa nie zna granic. Planeta jest zła, dlatego że gra bardziej ambitnie niż Eska, w której klubowej nuty jak na lekarstwo? Ludzie zlitujcie się. To, że Planeta gra unikatowa to ją wyróżnia niż Eske i Maxxa, które grają na jedno kopyto.

Użytkownik Lukas_FM edytował ten post 28.02.2009, 20:50

#1057 Użytkownik nie jest zalogowany   adamk Ikona

• Postów 372

Napisano 28.02.2009, 21:49

Wyświetl postUżytkownik Majkell dnia 28.02.2009, 18:36 napisał

No to, jak pisałem, jesteś w błędzie. Podział na "Planetę FM" (obecnie) i "Radio Planeta" (dawno temu na Śląsku) to tylko PR-owa zagrywka Eurozetu wykorzystana przy rebrandingu Radiostacji. W praktyce obie te nazwy były już w (zamiennym) użyciu za czasów Ad.pointu.

Jak widać, owa PR-owa zagrywka się udała, gdyż słuchacze RDST (stwierdzam na Twoim przykładzie) uwierzyli, że Planeta FM to zupełnie nowa marka stworzona specjalnie dla ich stacji. Tyle tylko, że ta bajeczna teoria nie do końca pokrywa się z faktami. ;

uzywanie zamiennie nazw to niekompetencja dziennikarzy tudziez wesola tworczosc internautow. tym bardziej, ze z tego co na poczekaniu wygooglalem, uzywane to bylo jako Planeta (czestotliwosc) FM. sadze, ze smialo mozemy uznac iz do 1 marca 2008 istnialo Radio Planeta a po tej dacie powstala siec Planeta FM. chocby dlatego, ze to co bylo przed 1 marca 2008 ciezko nazwac siecia.

#1058 Użytkownik nie jest zalogowany   paul Ikona

• Postów 371

Napisano 28.02.2009, 22:21

Wyświetl postUżytkownik michael112 dnia 28.02.2009, 9:10 napisał

Ale dziwi mnie fakt, że Eska wygryzła im licencje. Przecież jak się kończy umowa ze stacją, to Armin / David powinien dawać priorytet na nową licencję dla stacji, która tą licencję miała dotychczas, a nie wystawiać ją na przetarg publiczny. Powinni sobie zdawać sprawę, że takie wyrwanie licencji powoduje zamieszanie w ramówce stacji i powoduje zmieszanie słuchaczy, którzy nie od razu zdadzą sobie sprawę z tego, gdzie jest ich audycja (przecież w Planecie nie powiedzą "Od dziś ASOT jest w Esce :P ")
Z punktu widzenia dystrybutora programów Armina / Davida jest właśnie odwrotnie. Nie wiem czy wiecie, ale licencja na każdy z tych programów jest wydawana jedna na państwo (internet jest liczony też jako jedno państwo, np. z rozgłośni internetowych tylko DI.fm może puszczać Armina). I za każdym razem przy wydawaniu nowej licencji robiona jest licytacja. Kto da więcej, tego program. Proste, i dla dystrybutora najbardziej dochodowe - przez co najbardziej opłacalne.

#1059 Użytkownik nie jest zalogowany   soczek Ikona

• Postów 292

Napisano 28.02.2009, 22:28

Niestety...

Ale chyba pisałem, że prawdopodobnie będzie Above & Beyond, a Armin i Guetta raczej się w Esce nie przyjmie. Już lepsze to Eska Live Remix z tym pajacem prowadzącym.

#1060 Użytkownik nie jest zalogowany   korpi Ikona

• Postów 23
  • GG:9515259

Napisano 28.02.2009, 22:49

Kurde przespałem troche czasu. Co Planeta znika?
Żeby tylko powróciło RMI w Poznaniu xD

• (87 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ostatnia »